Zacząłem coś czytać o jedzeniu więcej żeby też jakąś chociaż minimalną wiedzę mieć O niejasności będę pytał tutaj (w koncu temat pasuje) albo na google - zależnie czy będzie jeszcze sila po czytaniu o jedzeniu szukać jeszcze dodatkowego info. 1.) Aminogram to składnik aminokwasów, które to z koleji są składnikami białek. Aminokwasów mamy 22 [...]
[...] ułamku możliwości, ale są w stanie szybko i sprawnie wygenerować dodatkową moc. Np. oddziały AT, których nikt nie wygasza, bo nie ma akurat żadnego incydentu. To samo mamy w organizmie. Jeżeli ciągle jesteś w gazie i prowadzisz aktywny tryb życia to konieczność rozgrzewki maleje. A u Ruska możesz być w gazie 7 dni w tygodniu. Taki PM, S&S czy [...]
Agnese, zapisuj wyniki badań w kontekście wszystkiego, co robisz, bierzesz itd. bo to może ułatwić stwierdzenie, co pomaga. Gromadzę wyniki badań..ale zbyt wiele ich nie ma. Ostatnie w maju...a lekarz kazał mi przyjść dopiero w styczniu/ lutym i mam skierowanie tylko na TSH i usg. BTW, badania wskazują, że suplementacja tyroksyną MOŻLIWE, że [...]
[...] ... a w zasadzie nawet teraz duża czesc kulkturystów zachwyca sie ryzem ?? Cóż no proste, ryż dobrze sie łaczy z czasteczkami wody wprowadzajac i zatrzymujac je posrednio w organizmie, tyle ze powoduje duze rzuty insulinowe, a takie wahania zmniejszają optymalną sekrecję hormonów oraz stawiają mechanizmy buforujące na zdecydowanie nieoptymalnym [...]
Z chemicznego punktu widzenia aspartam to dla organizmu kawałek mięsa. Aspartam to połączenie dwóch aminokwasów kwasu asparaginowego i fenyloalaniny. W organizmie rozpada się na te 2 aminokwasy i na metanol. Metanolu musimy się pozbyć z organizmu ale jego niewielka ilość pochodząca z aspartamu nie jest szkodliwa. Szklanka soku owocowego czy piwa [...]
[...] glikogenu w mięśniach i ich wytrzymałość, a także poprawiają profil lipidów krwi. Pirogroniany powstają w procesie rozpadu glukozy w celu produkcji ATP, cząsteczki energii w organizmie. W warunkach tlenowych mogą być zużywane do produkcji dodatkowego ATP; w warunkach beztlenowych pirogroniany zostają przekształcone w mleczany. Do niedawna [...]
[...] porownywac isostara do red bulla bo to inna kategoria napoje dziela sie na: hipotoniczne, izotoniczne i hipertoniczne: -hipotoniczne maja stezenie skaldnikow nizsze niz w organizmie -izotoniczne maja stezenie skladnikow takie samo jak w organizmie -hipertoniczne maja stezenie skladnikow wyzsze niz w organizmie Jeśli stezenie skladnikow jest [...]
ten m-drol jak go sie wezmie to w organizmie działa podobnie do mety ,czy podobnie do masteronu a czort go wie jak on dziala mowia ze to niby metylowany masteron - ale skad lekki spadek libido i gorsza erekcja i to przy propie? Bralem rozne smart drugi i o ile doswiadczenie mnie nie myli to mdrol podnosi zarowno poziom prolaktyny(to by wyjasnialo [...]
[...] Chipsy są to tzw: Puste kalorie, zawierają bardzo duzo tłuszczy, podwyższają poziom LDL i zawierają często bardzo duzo soli co powoduje zatrzymywanie nadmiaru H20 w organizmie. A co do Coca Coali to jest pare pięterek niżej artykuł o niej. Nie pije coli nie pilem i nie będe, to jest po prostu chemia, nic tylko chemia, barwniki, benzoesan [...]
[...] natychmiast, gdy ustanie podaż potraw śluzotwórczych. Atakujące organizm bakterie, właśnie w śluzie i flegmie znajdują doskonałą pożywkę. Nie należy więc dopuścić, by ją w organizmie znajdowały. Mając organizm całkowicie oczyszczony, Arnold Ehret przeprowadzał nawet takie eksperymenty: Na przedramieniu nacinał ciało ostrym nożem. Krew nie [...]
[...] lub płynie. W naturalnej formie lecytyna występuje też w żółtku jajek. Lecytyna jest jednym z naturalnych składników bioaktywnych. Jako fosfolipid pełni wielorakie funkcje w organizmie, co czyni ją (podobno) jednym z najcenniejszych środków zarówno profilaktycznych jak i terapeutycznych. składa się z choliny i inozytolu w ich optymalnie [...]
[...] przeziębień, katarów, częstych zapaleń oczu, pęcherza moczowego, nerek, silnych bólów brzucha, żołądka, wątroby, nerek itd. Jednym słowem działalność tych bakterii w naszym organizmie czasem bywa zupełnie nieprzewidywalna. Niszcząc zdrową mikroflorę, bakterie chorobotwórcze powodują dysbakteriozę, na którą cierpi, według danych specjalistów, do [...]
[...] inżynierii genetycznej, ale prędzej czy później przyjdzie pora na inne. Wytrzymałość zależy w dużej mierze od ilości tlenu dostarczanego do mięśni. Naturalnie występującym w organizmie białkiem, które stymuluje rozwój czerwonych krwinek transportujących tlen, jest erytropoetyna. Jej syntetyczna forma, zwana EPO, miała pierwotnie służyć jako lek [...]
dzieki, a tak przy okazji, czy chrom organiczny nie wplywa czasem pozytywnie na regulacje glukozy w organizmie? „ Umysł panuje nad ciałem, a ciało nad materią”.
ja tam mam 120/80 i taki standard trzyma mi się cały czas. Po bieganiu czy coś naturalnie mam wyższe, a po śnie delikatnie niższe, no ale to naturalne :) Ja bym radził sprawdzić poziom spożywanej soli, sól zatrzymuje wodę w organiźmie a i krew też ma po tym opory w płynięciu więc stąd wyższe ciśnienie:) Dobra koniec mojego tłumaczenia, idę spać :D
Hej :-) Dziś jadę do Zabrza po medal 8-) Forma na zdjęciach jest już zrobiona w 85%,świeże foty po nałożeniu pierwszej warstwy brązera ;) W hotelu jak dojedziemy z ekipą na miejsce nałożę jeszcze drugą. Na zdjęciach,które dodałem widać jeszcze wyraźnie że trzymam wodę co mnie trochę martwi, a jest godzina 22. Wczoraj o 20 przyjąłem ostatnią [...]
Gumiś mnie soczewka/oka/ boli ale od czytania, trochę racji w tym jest i właśnie dlatego jest w organiżmie insulina/a swoją drogą to chyba najbardziej niebezpiecznym cukrem chyba jest fruktoza bo ona sę wchłania bez obecności insuliny- a tak swego czasu była popularna w niektórych dietach odchudzających/ a to o czym piszesz właśnie dotyka ludzi [...]
[...] akurat dla Ciebie. Ponieważ nie dla każdego może być woda z duża zawartości np. sodu gdy ktoś ma nadciśnienie powinien unikać takiej wody ponieważ sód zatrzymuje wodę w organizmie. Wody zawierające fluor: Ważne w profilaktyce próchnicy i osteoporozy. Nie można ich jednak pić bez ograniczenia. Zalecana dzienna dawka fluoru to 1,5–4 [...]
[...] o suplementacji :D - omega 3 - zwiększ dawkę, nawet 5-10 krotnie, 2 tabletki praktycznie nic nie dają. Omega 3 działa dopiero wtedy, gdy wysyci się nią każda komórka w organizmie, każda jedna błona komórkowa. To trwa długo. Ja osobiście wolę "naturalne" źródła omega 3, czyli olej lniany albo siemię lniane - czystsze i lepiej [...]